duminică, 19 octombrie 2008

prajire

prajirea este nerecomandata. prin prajire iau nastere o serie de compusi toxici, cancerigeni

daca totusi prajiti ceva, folositi doar grasimi care sunt stabile termic

cele mai bune alegeri sunt: unt, untura (doar daca provine de la porci crescuti natural, altfel slanina acumuleaza o gramada de compusi toxici), unei de cocos, ulei de canola, ulei de alune

desi uleiul de masline este foarte sanatos, nu e o idee prea buna sa-l folositi la prajire. daca totusi insistati, cautati ulei de masline rafinat sau extra light, nu virgin sau extra virgin (pentru salate)

nici uleiul de floarea soarelui nu e o solutie buna

uleiurile polinesaturate (de exemplu uleiul de in) si uleiul de peste nu se folosesc niciodata pentru prajire

prajirea trebuie sa se faca la cea mai mica temperatura posibila, cu minim de unt/untura/ulei.

daca incepe sa iasa fum e semn rau

uleiul prajit nu se refoloseste !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu