duminică, 26 octombrie 2008

obsesia mancarii curate


chiar daca avem grija ce mancam, asta nu trebuie sa devina o obsesie. daca mancam ok in 90% din timp e suficient

lucrurile sunt relative...nu exista mancare curata 100%...faimosul piept de pui, considerat de multi defintia mancarii curate, este in general un rebut plin de hormoni si antibiotice

din cand in cand e bine sa faci ceva total pe dos fata de ceea ce faci in mod obisnuit. daca nu te pregatesti pentru un show/sedinta foto/concurs, nu e nevoie sa fie totul ultra curat, cantarit, masurat si de pe lista de alimente cu puteri supra naturale

fuck it, live a little... 

sfatul meu este sa iei fiecare masa ca pe ceva separat. ai mancat 2 pizza si 3 savarine? no problem, nu te simtii vinovat... stai pana ti se face din nou foame si ai grija ca la urmatoarea masa sa n-o mai zbarcesti

in general dupa o masa aiurea urmeaza o suta de mese aiurea, pe principiul <mi-am futut regimul, ce mai conteaza>

balansul intre o dieta totala si mancatul aberant (asa numita yo yo diet) e o mare greseala

o strategie pe termen lung este mult mai buna





3 comentarii:

  1. A scos unu` o carte pe principiul asta, povestea acolo cum practic o zi mananca in deficit si a doua zi baga in el terci si arata foarte bine inclusiv din punct de vedere al masei musculare. A fost si un articol pe t-nation, isi baza logica pe manipularea leptinei.

    RăspundețiȘtergere
  2. problemele cu leptina apar in regimurile de slabit...pentru normalizarea nivelului de leptina se folosesc asa numitele refeeds..perioade de surplus caloric...de pana la 2 saptamani

    mentinerea este insa mult mai complicata decat slabirea

    RăspundețiȘtergere
  3. si mie imi place sa incerc ocazional produse noi (tutun, alcool, fast food) doar totusi parca fornetti, cartofi prajitzi si o vegetala hidrogenata nu as baga niciodata in viata asta

    RăspundețiȘtergere