luni, 27 octombrie 2008

diverse


nu exista alimente care ingrasa si alimente care nu ingrasa

fiecare aliment are un aport caloric rezprezentat de energia pe care o asimileaza organismul dupa consumarea acelui aliment. unele sunt mai dense caloric (de exemplu alune, fructe uscate, slanina) altele mai putin (legume, unele fructe, alimentele sarace in grasimi)

ceea ce conteaza si determina ingrasarea sau slabirea este balanta calorica, diferenta dintre caloriile introduse in organism (prin alimentatie) si caloriile consumate (metabolism bazal si activitatile zilnice)

nu exista alimente cu aport caloric negativ. este adevarat ca exista alimente la care energia consumata pentru digerarea lor este aproape cat energia pe care o contin, rezultand o diferenta foarte mica pe care o asimileaza organismul. exemple sunt grapefruit-ul sau telina. dar alimente cu aport caloric negativ nu (singurul contraexemplu, desi nu este chiar un aliment si nu are aport caloric, este apa rece)

si inca un lucru, nu exista mancarea grea sau usoara. e normal sa digeri mai usor alimente care au mai putine grasimi dar asta nu inseamna ca o mancare "usoara" (adica fara grasimi) este de preferat intr-un regim de slabire

dieta cu banane face ravagii in japonia. vanzarile de banane au crescut cu 80%. sincer, prefer dieta cu gogosi. binenteles ca nu va spun cum e aia, pastrez secretul numai pentru mine

7 comentarii:

  1. Totusi grasimile hidrogenate nu fac abstractie de la regula? Organismul nu stie sa le metabolizeze si se depun indiferent, deficit sau nu. Asta lasand la o parte faptul ca modifica structura ADN`ului.

    RăspundețiȘtergere
  2. nimic nu face abstractie de la regula...nici grasimile hidrogenate, nici hfcs...nimic

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai cat timp vine vorba de scadere in greutate cum ziceai si tu mai de mult: e termodinamica. Aici e vorba si de unde se pierd acele kilograme. Orice "Maricica" e mandra de ea ca tine regim si da jos X kg dar se uita in oglinda si vede ca arata tot ca naiba doar ca mai putina masa musculara.
    E ceva de spus aici si despre prioritatile organismului in deficit caloric.

    RăspundețiȘtergere
  4. atata timp cat faci sport si deficitul nu e prea mare se pierde preponderent grasime, nu muschi

    la femei e ciudat rau. exista cazuri in care pierd grasime din partea de sus a corpului si o pun jos....da, aceeasi grasime...

    o sa postez in curand si ceva legat de diferentele care apar la slabire in functie de alimentatia care te-a ingrasat

    RăspundețiȘtergere
  5. Depinde si de ce sport faci, e nevoie sa fie solicitat tot organismul. Zicea undeva Cosgrove ca hipertrofia ar fi un proces la nivelul intregului sistem muscular. Implicit si procesul invers ar trebui sa fie acelasi dupa ce zice el desi fac pariu ca daca ma apuc de ciclism o sa fac gambe de urs si o sa am brate de domnisoara in timp.
    Ar fi interesanta chestia cu slabirea in funtie de alimentatie, merge folosita mana`n mana cu Biosignature Modulation am impresia.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si sa fim seriosi ... sunt lucruri mult mai ciudate la femei ca sa mai surprinda doar atat. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. frica de catabolism este mult exagerata

    RăspundețiȘtergere