marți, 4 noiembrie 2008

cutting/bulking


merg la sala de aproape 8 ani. tin diverse regimuri de atunci

pana anul asta regula era ca iarna mananc mai mult (ca sa pun masa musculara, chiar si cu grasime) si primavara/vara slabesc (incercand sa pastrez cat mai mult din masa musculara acumulata iarna)

de fapt lucrurile erau gresite. tinand vara un regim prea strict scapam iarna rau de tot. nu era o alegere, pur si simplu nu puteam altfel

anul asta am tinut un regim mai moderat vara si rezultatele se vad acum. nu am luat-o iarasi razna, ca in anii anteriori

se poate pune masa musculara si fara sa pui grasime. chiar daca schimbarile sunt mai putin dramatice, metoda asta este cea mai buna

un aport caloric usor peste nivelul de mentinere, foame controlata foarte usor de alimente cu densitate calorica redusa si densitate crescuta de micronutrienti (legume si fructe), 3-4 mese pe zi, doua cafele, 4-5 ceaiuri verzi si negre, un multivitamin, o lingura de ulei de peste pe zi

pentru moment asta fac. sa vedem ce iese


2 comentarii:

  1. N`o sa ma leg de cafele, rolul lor il stim, dar de ce atatea ceaiuri? E vreun motiv anume sau vorbim de un hobby?
    In mod sigur in afara de unii practicanti(unii nu toti) la nivel de performanta, omul de rand nu are de ce sa beneficieze de ciclizarea cut/bulk. Unii vor acumula prea multa grasime (myself included) altii vor pierde din masa si mai raman putinii bastarzi norocosi carora le merge bine oricum.

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt multe motive pentru care imi beau ceaiurile zilnice :-) o sa scriu si pe tema asta

    din cate am vazut eu si cei mai hardcore culturisti de afara incep sa renunte la notiunea de bulking :-)

    bun, cand ai o tona de anabolizante (si eventual si insulina de la seringa) in tine e normal sa te indopi cu mancare. genul mostru steroizat e inca apreciat de o minoritate...

    RăspundețiȘtergere